Scan 5d - tgok muka baby

Salam mommy. Nk tnya .. selalunya scan 5d time brp week ya yg okay. Nmpk muka bby jelas sikit.. 🥹#firstmom

11 Balas

hi mommy.. ad klinik buat 23w ke atas.. ada yg 26w ke atas.. ad jgk yg scan 5D 28w-33w..bergantung pd klinik n mesin yg digunakan. mommy boleh try call tanya dulu klinik yg nak pegi buat tu., 🥰

sy bru buat mggu lps,33w.. ruang da sempit sikit baby ttup muke.. nk tgk gender lg skali pn baby da kepit.. kne kacau2 sikit bru tnjuk muke 😂better bwh 30w kot

sy 21week dh buat 5D, ambik pakej detail scan + 5D di sonobee, dpt dh tgk muka baby, bila keluar sebijik muka dia masa buat 5D tu😂

1y ago

sy pegi cawangan cyberjaya, sonographer sana straight to the point, bagitahu terus setiap apa yg dia cek tu, sy punya dia kata semua okay.. dan penyabar jugak orgnya sbb baby letak tgn dekat dada, lama jugak tekan² perut, pujuk alihkan tgn utk cek saluran jantung.. masa buat 5D pun baby tutup muka, bila turun je tgn, ambik gmbar, boleh balik😂

Hi, tak pasti. Sebab saya every check up doktor buat scanning. Puan boleh cuba call admin klinik yang Puan berkehendak untuk 5D scan.

Tak pasti la mommy , tapi sya dulu scan 5d masa 28 week , doc tu kata klau lagi lmbt scan lagi tk nmpk sebb ruang dh sempit dlam rahim

Sy buat 5d mse tu 27week 3day sbb buat skli scan details. Bby pn bg kerja sma tnjukkn muka.. 😍😍

saya syorkan 28 week . kalau lebih pada 32 week takut tk nampak dah sbb ruang dh padat .

Salam. Tak pasti mommy. Cuba awak call klinik.

Seeloknya buat sekali dgn detail scan

24-28wks