Cara makan ubat

Salam mommy. Boleh tak share cara makan ubat yg 4 serangkai dari KK tu dgn btul . Sbb nk bg HB naik smula.. terimakasih 🥹#firstbaby

2 Balas

ubat 4 serangkai? ubat ape yg kk bg tu?

2y ago

Msa ambil ubat hri tu kmu x diberitahu farmacist tu ke cara makan? sy tiap kali ambil ubat frmacist tu akan tnya dah pernah mkn ubat ni atau blm, klu jwb x dia akan bagitau bila2 nak makan. Klu sy iron tblet makan dua kali sehari before makan. Pagi satu kali, malam satu kali. Vit b dan folic acid tu pula makan satu kali sehari je selepas makan jadi saya makan slps makan malam.. Vit c tak sure pla sbb sy x diberi vit ni.

tgk dlm buku pink page 67