Makanan naikkan hb

Salam mommy... Apa makanan yang boleh di ambil untuk tambah naikkan hb selain dari makan ubat. Susah nak terima ubat² . Ada cara lain tak.. Boleh bgi tips/info...

2 Balas

Makan daging merah, kerang, hati ayam, kangkung, kailan, pegaga, peria, kacang kuda, jambu batu, delima, kurma, oren, lemon. Elak kopi, teh, milo, air bikarbonat. Ubat tmbh darah, klu rasa mual/muntah; cuba tukar wktu mkn ubat ke sblm tidur, minum dgn sunquick kosong. Klu masih xblh, boleh tukar ke iberet/maltofer/obimin.