anak batuk berkahak

salam mommy.. ank sy 9 bulan dh dan batuk berkahak.. pergi klinik doctor ckp xda ubat batuk bawah 2 tahun n cuma bagi spray air garam untuk clearkan block nose.. sy kesiankan dia duk batuk bunyi kahak tebal tu.. mommy boleh share tak cara untuk hilangkan kahak atau mcm mana mummy handle ank batuk mcm ni.. terima kasih ##firstmom #bantusharing #pleasehelp #firstbaby

2 Balas

Sy baru pergi semlm ke klinik swasta untuk kes yg sama. Anak sy batuk berkahak dan running nose hampir seminggu. Ari rabu tu pergi KK untuk swab, Doctor KK kata untuk baby bawah 2 tahun x ada ubat batuk & selesema. Die nasihatkan sy just percussion belakang baby untuk longgarkan kahak tu. Pergi klinik swasta semlm, diorg bg je ubat cairkan kahak & selesema. X sanggup tgk baby menahan sakit sebab batuk berkahak tu. Sis cuba la bw anak ke klinik swasta. Kalau rasa teruk sgt, boleh suruh doctor untuk sedut kahak baby tu.

2y ago

yeke.. tq sis sy dekat setapak dekat sgt dh tu dgn wangsa maju insyaallah sy cuba pergi.. dh buat swab dekat KKKL hari tu sb kebetulan time dia checkup alhamdulillah - ve

cuba baby sup singo pear

2y ago

boleh cuba buatkan untuk dia esok.. tq mommy..