Ibu Hamil Puasa

salam mommy to be..ada tak ibu ibu yang berpuasa.. ada pengalaman.. saya week 36#firstmom

28 Balas

34w4d alhamdulillah semalam dpt puasa full day but dlm masa masa pantau jgk gerakan baby sbb risaukan dia je. Semoga harini boleh puasa fullday insyaAllah 🤲🏻

7mo ago

Aamiin ya mujib

Saya 34 weeks stakat ni mampu lagi bertahan puasa. Baby pon saya rasa msih aktif . Juz mmg rasa x larat n letih. Duk pjuk baby sikit lg je nk bukak ni🥲

sy 36w2d alhamdulillah harini dapat puasa. perut kerap mengeras tp sy monitor pegerakkan alhamdulillah cukup 10. besok xleh puasa sbb kene buat bsp..

Saya 37 weeks pun try puasa tapi sampai pukul 11 je lepas tu terus minum air dulu sbb tak larat sngat rasa nak pengsan dah td

37 minggu sampai pukul 10 je, haus sampai sakit dada tanya nurse pun xsyorkan puasa, its okaylah mummy ganti jelah ye nak. janji sihat

36w jgk.. bgn sahur & cuba nk puasa tp tewas jgk. sbb perut xbole lapar.. baby pn aktif je xdiam mybe dia pn lapar nk mkn.

alhamdulillah dapat bpuasa hari pertama. baby pon aktif. jadi tak risau utk teruskna 1 hari. moga ibu2 lain smue kuat ya

saya 37 week. sempat sampai pukul 1 je. dahtu perut mengeras. mengigil satu badan. terus cari air. tak boleh tahan 🤧

Husband sy X kasi puasa. Dia doktor. Sy pun 36w. Lg 2 minggu je ni nk serah diri. Jd jgn ambil risiko kandungan.

saya tk dpt puasa sbb hypo. tgahari cek.gula 3.4 je. dr suruh buka. mmg rasa cam tahan tp baby yg kesian