detergent utk pakaian baby

Salam mommiess..? Blh suggest tak detergent dari jenama ape yg plg sesuai utk basuh pakaian baby dan x mnyebabkan kulit baby gatal2, ruam dan sebagainya..

14 Balas

Sy x pernah dengar pun jenama ni . Tp sy try bau masa nk beli haritu wangi mcm bau baby . Pastu murah rm 13 je . Ingredient yg dia senaraikan kt botol utk detergent ni pun ok je .. Sy dh pkai bsuh baju bby, mmg sedap bau dia .. Huhu

sebamed or pigeon pun okey 😄 mana mana pun okey ja , cuma kena try n error , kulit baby tak sama setiap baby

Saya guna nappikleen yg newborn..tp xpasti ok nga baby saya nanti sbb xlahir lg🤭..harap2 ia okay..

Sy guna sabun SA8 amway. Dewasa dan baby boleh guna. So tak ada la beli asing sabun basuh

Pureen ABD (jenis serbuk) & NappiKleen (jenis liquid)

Sabun Abd(liquid)

Sy gune sleek baby

4y ago

Tq mommy 😁

Sleek baby...

4y ago

Bau dia ok x? Buih byk ke biasa je?

Pureen A-B-D

4y ago

Buih dia byk x? Kalau buih byk2 tu mksdnye ade chemical kan?

Pureen abd

4y ago

Tq mommy😘