dequervain's tenosynovitis..

Salam mommies..penah kena sakit ni x..nama mcm xpnh dgar..rupanya sakit ni sakit kt pgelangan tgn..sakit sendi..sy tgh alami skg ni..sy baru je bsalin..baru 2 week..mslh juga lah bila nk mndikn baby...ada y pnh kena x? Cmne nk rawat ye...

2 Balas

Saya kena . Start 6 bulan pregnant , tangan sebelah kiri , lama lama berjangkit ke sebelah kanan . Ni baby dah nak masuk 5 bulan tangan kanan tinggal sikit sakit nya tapi kadang kadang dia datang menarik mengejut . So far dia hilang sendiri atau tak tahu lah kalau sebab saya makan jamu ke apa

5y ago

Bila tanya mak bidan dia cakap urat masuk angin . Lepas tu saya dah balut pun macam tak jalan , sapu minyak panas pun sama , lama lama malas dah nak fikir saya biar je . Tak lama tu dah berbulan baru perasan yang tangan kiri dah tak sakit . Tangan kanan je . Kalau ikutkan pun tangan kanan ni dah tak rasa sangat tapi kadang time buat kerja tu dia macam tersentap urat tu jadi sakit balik

Sama😭😭 mula mula tangan kiri. Skrg dh jangkit tangan kanan. Nak angkat barang pun susah. Skrg 5 months pregnancy