Petua nak hilangkan edema/bengkak kaki

Salam and hello mommies,ada sesiapa boleh share petua untuk hilangkan edema/bengkak kaki.Lagi satu,saya baca banyak article kata kurangkan garam tapi any food/fruits/veges yg bagus as supplement untuk combat edema.Contohnya celery ke timun ke?any experience or opinions?

2 Balas

Saya mengandung anak kedua memang tak boleh pakai stokin sebab kaki akan bengkak... Yang penting time tidur tinggikan kaki, alas dengan bantal... Jangan beediri terlalu lama... N kena minta suami selalu urutkan...

Try pakai stokin atau tido tinggikan bahagian kaki