Bersalin Induce

Salam mommies² semua. Nak tanya ada tak mommy² dlm group ni yg bersalin secara induce? Boleh kongsi pengalaman tak. Saya due 9/9 ni, doc x bagi lebih tarikh due sbb sy ada gdm. Kalau x ada tanda² nk bersalin sampai 7hb, 8hb sy kena serah diri utk admit, 9hb induce. Takut plk bila memikirkan, sbb org ckp induce ni lg sakit ? #firstbaby

9 Balas

Sayapon gdm utk yg ke 3 ni.... Skrg dh 37 weeks msih tk de tanda2 pon nk bersalin... So kena tggulh 40 weeks utk serah diri... Induce mmg sakit... Bertabah jelh demi babykn... Ssh la nk ckp sakit dia mcm mana... Tpi mmg sakit...