Bersalin Induce

Salam mommies² semua. Nak tanya ada tak mommy² dlm group ni yg bersalin secara induce? Boleh kongsi pengalaman tak. Saya due 9/9 ni, doc x bagi lebih tarikh due sbb sy ada gdm. Kalau x ada tanda² nk bersalin sampai 7hb, 8hb sy kena serah diri utk admit, 9hb induce. Takut plk bila memikirkan, sbb org ckp induce ni lg sakit ? #firstbaby

9 Balas

Alhamdulillah, sy dah selamat bersalin 11/9 aritu. Induce tiga kali baru rasa sakit, tp jln bukak 2cm je. Last sekali kena operate jgk. Apapun smua dah selamat, harini dah 11 hari ditemani bayi yg comel 🤗

4y ago

Tahniah puan. Doakan kami yg menunggu hari ni dipermudahkan urusan aminn 🤲 selamat berpantang, rehatkan badan elok2