Bersalin Induce

Salam mommies² semua. Nak tanya ada tak mommy² dlm group ni yg bersalin secara induce? Boleh kongsi pengalaman tak. Saya due 9/9 ni, doc x bagi lebih tarikh due sbb sy ada gdm. Kalau x ada tanda² nk bersalin sampai 7hb, 8hb sy kena serah diri utk admit, 9hb induce. Takut plk bila memikirkan, sbb org ckp induce ni lg sakit ? #firstbaby

9 Balas

Sy mmg bersalin dua2 anak kena induce sbb overdue. Anak 1st induce jam 10pg,bersalin 8.55pm. Anak kedua induce tghari,bersalin 8.50pm. Mse 1st time induce mmg sakit yg amat slps 2 jam tu tp mase anak kedua xde la rase sakit sgt,rilex2 je. Skrg tgh preggy anak ke3,so harap bby dpt keluar naturally w/o induce..😊😊