7 bln 1.4kg normal size ke?

Salam mommies. Sy preggy anak sulung. Dr ckp mcm kecik 2 minggu. Skrg week-30 tp mcm week-28. Bila check size kepala, peha semua ok cuma perut dia mcm kecik skit. Normal ke 1.4kg at week-30? Blh share your baby's weight at week-30? Sy baru nk buat detail scan. Doakan hopefully nothing serious insyaA. ❤️ Tq

23 Balas

Sy 32w 1.6lebih je..doc kata semua ok..AC kecik 2mngu..doc suh mnum susu byk2🤭🤭ank sulung dlu ckup bulan 1.8kg kne induce awal

saya scan 31minggu berat baby 1.5 tnya doct juga normal atau tidak berat baby macam tu,doct ckp okey dengan usia dia sekarang

sy pon mcm tu bila kk refer pac pakar cakap ok ja sbb kecik 2 minggu , kalau lebih smpai 3 minggu baru dikira x normal

saya 30w baby pun berat 1.44kg.. dktr kata normal ja.. saya risau baby besar je sbb GDM diet control..😊😊

sy 30 week baby dah 1.53kg. msuk 32 week, baby naik jadi 1.72kg. doctor ckp dlm range normal berat cmni

klu sye 31 weeks berat 1.8kg.. bley lg ke buat detail scan ble 30 weeks? kt klinik swasta tmpt sye x bley..

2y ago

setahu sy ntok details scan da xbole kalo da 31mggu. details scan yg ntok chck tulang blkg, cecair sume tu

detail scan xleh buat dh 30w.doc lg tau dr kitaorg dlm bab ni.klo doc kate normal,so normal la.

saya 32 weeks 1.5kg... normal je.. kalau 30weeks dah 1.4 kg tu kira okay laa tak kecik

detail scan 18-26weeks. boleh lagi ke awak nak buat. dah call klinik tanya ke awak

2y ago

kalau baby dah penuh ruang rahim kita doctor dah susah utk buat detail scan. paling susah nak check dkt part jantung baby. itu part paling lama doctor akan buat. sy haritu bernasib baik. sbb dkt tmpt sy checkup monthly tu dapat buat dkt sy masa 29weeks. sy tya boleh ke. dia cakap boleh selagi ada ruang dlm rahim kita. sy sendiri pon baby dh hampir penuh ruang

sy 31 week 1.5kg.. doktor bagitau ok je berat baby sy