susu untuk pregnancy

Salam mommies semua..saya nak tanya, susu apa yg elok dan harga mampu milik utk ibu mengandung ye. Sbb sy dah second trimester , x mula minum susu pn lagi .. Tp since belakang and kaki sakit.. Ingat nak try mintak husband belikan susu.. Boleh suggestkan tak?

2 Balas

Sy minum fresh milk. Susu tepung xberapa gemar. Tapi minum je susu brand ape pun. Asalkan susu. Lebih elok susu plain dan xda perisa2 atau yg kurang manis untuk elakkan GDM. Beli brand mahal2 pun kandungan susu sama je.

Pergi klinik survey Frisomum elok. Tapi mahal. Nak murah sikit, Anmum. Kalau utk kalsium, sedap Anlene tapi bukan utk pregnant lah.