BAU KETIAK MCM BANGLA

salam hi mommies semua 🤗 Saya nak tanya kenapa ketiak saya busuk mcm bangla dan hitam ek? Terkejut tgk ketiak hitam mendadak. Padahal sebelum ni helok je takde bau pon putih melepak je. Bermula nya busuk² hitam mcm kena bakar ni lepas pakai deodorant yg saya mmg pakai sebelum preggy. 1st & 2st trimester saya tak pakai pon deodorant sbb mmg rasa “oh tak perlu pakai sbb takde bau pon” tapi masuk third trimester ni baru pakai deo sbb kerap berpeluh, sebelum saya pakai deo kalau berpeluh pun tak busuk cuma sbb saya tanak berpeluh so saya pakai la deo. Tapi lepas pakai makin busuk + hitam pulak padahal saya pakai yg rexona dry sweat + whitening tu. Saya dah tak pakai deo tu tapi bau bangla still ada 😭 menyesal pakai 😔 Mcm mana nak bagi hilang bau dan bagi putih balik ye? Saya sendiri tak tahan bau ketiak saya. Risau kalau org lain dapat bau pulak 😌 #pleasehelp

15 Balas

Saya masa 2nd tri tetiba ketiak peluh kuat bau pun kuat sangat. Tapi takde jadi hitam. Malu betul rasa kat laki baru mandi pun dah start bau balik. Now 3rd tri langsung takde bau dah. Takpakai deo langsung 😂 semua itu hormon sahaja. Bersabar jelah mampu 😅