BAU KETIAK MCM BANGLA

salam hi mommies semua 🤗 Saya nak tanya kenapa ketiak saya busuk mcm bangla dan hitam ek? Terkejut tgk ketiak hitam mendadak. Padahal sebelum ni helok je takde bau pon putih melepak je. Bermula nya busuk² hitam mcm kena bakar ni lepas pakai deodorant yg saya mmg pakai sebelum preggy. 1st & 2st trimester saya tak pakai pon deodorant sbb mmg rasa “oh tak perlu pakai sbb takde bau pon” tapi masuk third trimester ni baru pakai deo sbb kerap berpeluh, sebelum saya pakai deo kalau berpeluh pun tak busuk cuma sbb saya tanak berpeluh so saya pakai la deo. Tapi lepas pakai makin busuk + hitam pulak padahal saya pakai yg rexona dry sweat + whitening tu. Saya dah tak pakai deo tu tapi bau bangla still ada 😭 menyesal pakai 😔 Mcm mana nak bagi hilang bau dan bagi putih balik ye? Saya sendiri tak tahan bau ketiak saya. Risau kalau org lain dapat bau pulak 😌 #pleasehelp

15 Balas

sama kes macam saya preggy ank first.. bkan stakat ketiak je hitam, tengkuk pum hitam, lepas brsalin perut pulak hitam, bila balik rumah, mk sdre saya mengurut. dia cakap ni alahan kulit, gosok2 dengan sabun ke, nanti dia slow2 hilang.. alhamdulillah. memang hilang lepas sy gosok2 dengan sabun. tapi jangan terlalu kuat, bimbang melukakan kulit kita plak.. emosi jgk tengok kulit sndri cmpur dengan bau ketiak nyee, tapi, sya layan je momen camni, kadang usik suami dengan bau tu😂. biar dia pum merasa jugak.. hehe

lawak la..bau Bangla..Sye pon macam tu gelap dan bau sikit je...tapi alhamdulillah Sye pakai satu losyen ni Dya boleh pakai seluruh badan..and untuk strech Mark pon boleh pakai.. alhamdulillah bau badan tak berapa bau..kulit pon makin cerah sikit..Dya ambik masa sikit la nak cerah balik..biasalah tambah² kita pulak tengah ngndung macam² la hormon kan..tapi kalau sesiapa nak losyen yg macam Sye pakai boleh PM Sye.

10mo ago

Cmna nk pm sis?

sy ktiak x hitam... cuma cpt brbau.... sblm ni... klau sblm ni dduk rumah je jrg pkai deo.... sbb x peluh .. n xdk bau pon😁😁😁 tp bla preggy ni... mmg kna sllu pkai.... klau x....wlaupon bru lpas mndy.... x lma tu.. ktiak brbau....smpi hubby pon tgur... aik.. mlm3 pon pkai deo... nk tdo je pon.... sy pkai deo nivea .. klau pkai yg jnis lain.... xdk effect.... bau ashem jgk🤭🤭🤭

lepas bersalin baru hilang bau badan tu 🤣 sama je dengan sy pun. nak pengsan bau tiak sendiri 😵‍💫 bersabar je lah sampai habis berpantang nt sebab masa tu je boleh rawat balik hormon yg tunggang langgang masa pregnant ni.. nt masa pantang rajin2 sauna, tangas n scrub badan. insyallah badan wangi semula macam sebelum pregnant

tgelak dgr bau mcm bangla. bangla bau rano ehh? bau tengit ko ? sy bau xdok, cumo ktiak jd gelap, celah peha pon gelap . sy ad tnyo mak sy, mcm mno nk kangkang nti nk branak msti malu misi doc tgok uuu hitam nyee kangkang dia🤣🤣🤣🤣🤣🤣 mak ckp time nk branak auto hilang rase malu. xtau la mcm mne, bln 7 due sy .

hahahaha maaf sis , sayaa tergelak sebab saya pun rasa bau badan saya sejak masuk trim 3 busuk sepanjang masa sebab terkadang husb ada tegur bau 🤣 pastu sayaa salahkan bau baju ni yang serap habaa and jaga anak yang tengah fasa lasak hahahaha . nak nak pulak tengah musim panas + berpeluh

sama mcm saya , tp sy sebelum preg jenis bau jugak tp cuma masa preg tgk² cpt sguh baunya. Saya cari deo yang natural dkt shopee , tp gosok belakang tapak tangan , masa sabun sental dgn belakang tapak tgn kuat² , lepastu sebelum berpeluh kena pakai deo tu , alhamdulillah oke

Saya masa 2nd tri tetiba ketiak peluh kuat bau pun kuat sangat. Tapi takde jadi hitam. Malu betul rasa kat laki baru mandi pun dah start bau balik. Now 3rd tri langsung takde bau dah. Takpakai deo langsung 😂 semua itu hormon sahaja. Bersabar jelah mampu 😅

Sy 8 bulan berubah mendadak, perut baru nampak, celah2 lipatan semua gelap teruk, kaki bengkak, cepat rasa panas n berpeluh, hidung kerap berdarah masa bangun tidur n keputihan makin menjadi

Sy pun skrg preggy 8 bulan.. Sejak msuk 5 bulan perasan ketiak wrna gelap tp x bau..ada yg kata sebab hormon preggy.. Risau juga.. Huhuhu