Berat badan & bersenam.

Salam mommies. Saya sekarang di 15wks tapi rasa berat badan naik mendadak walaupun alahan teruk kerap muntah. Nak rasa badan sihat sikit dengan exercise. Boleh ke saya bersenam sikit2 sekarang atau tunggu dulu 20wks ke atas?

2 Balas

awak boleh bersenam yang ringan, tapi jangan buat apa apa yang beri tekanan especially pada perut , untuk elakkan naik berat badan , awak perlu jaga makan , makan kerap tapi portion yang sikit , contohnya nasi sepinggan awak biasa makan tu bahagi kan 3 atau 4 , makan kerap setiap 1 jam untuk elakkan lapar and pastikan cukup makan dan berhenti sebelum kenyang itu tips saya jaga badan , maintain 48kg lepas pantang 2 anak . harap dapat bantu awak ya

bersenam yg takbagi tekanan pada perut.. makan sikit2 tp kerap