Bilakah waktu normal susu ibu keluar ?

Salam mommies, saya first time mom. Dah masuk 38w 2d, normal ke kalau susu badan saya tak keluar lagi ? Atau waktu bila sepatutnya dia keluar ? #firsttimemom #firstbaby

9 Balas

susu ibu terhasil pada usia kandungan kita 16mggu. normal bagi ibu hamil yg susu badan terhasil titis keluar dan normal juga bagi ibu hamil yg susu badan belom keluar. xperlu risau. sejurus kelahiran bayi awak terus bg baby directfeeding utk merangsang pengeluaran susu badan. tapi kena igt susu diawal kelahiran bayi awak mmg xkn byk. susu tu kita panggil kolostrum. likat dn pekat. susu paling berharga. kuantiti susu tu cukup utk size perut bayi awak. sambil2 tunggu kelahiran bayi awak. sambil awak gali ilmu penyusuan susu ibu. follow lactation counselor. dorang share ilme free je kt sosial media

1y ago

sama2 awak🥰.