Besalin awal

Salam mommies, nak tnya mmng kebnyakan besalin x tetap pada due ke , takut juga sebb sekarang dah 35 weeks , lagi ii husband keje malam , kat rumh pun sorang ii . #seriusnanya #firstmom #firstbaby #ingintahu

Besalin awal
18 Balas

sy dah 38 weeks lebih skrg ni.. pon dengar2 org kata ank prtama ada yg 2 minggu awal/2 minggu lambat. ada yg ikut due. ada yg lewat sminggu. dan husband sy bru2 ni dah start kne kerja luar kawasan. kalau kt uma sendiri sy sorg2..husband blik malam/pagi. so husband hntar sy duduk uma mak ayah smentara..once dah msuk hospital bru dia apply el dan al..sbb duduk sorg ni risiko mcm2 kmungkinan boleh jadi.. sy pun xd pngalaman branak mcm mana 😂 risau jugak. nsib barang2 smua dah setel. tinggal angkut beg je. kalau boleh biar brteman sis. fmily ke.. atau sis g dok uma fmily ke..untuk smentara waktu ni..dan barang2 pastikan dah prepare..

Klau xdapa mslh xlari byk mgu sis.. dlm +-7hari la ataupun paling lama 2w mcm tu. Bersalin atas 36w normal, klau bwh dari tu kita kira prem.. dh dkt² due ni hrpnya sis duduk dgn fmly member yg blh mntk tlg la ya sbb kata suami kerja mlm. Bersedia hadapi segala kemungkinan dan buat persiapan ja.. jgn risau² sgt. Teruskan berdoa moga dipermudahkan urusan bersalin nt

Normal bersalin tak ikut due, ada yang awal ada yang lewat. ☺️ Standby hospital bag, if ada kereta, if boleh drive, tiada masalah untuk drive sendiri jika tiada sesiapa berdekatan. Always alert dgn tanda tanda. Inform family / kawan sesiapa sahaja yang berdekatan if they can help You got this mommy 💪🏻

3 ank pun ikut due date doc bg.. tp mmg ada risau jugalh takut2 terberank kat mana2😂.. ank 1st buat hal sampai 2 hari ddk wad baru nk keluar.. kalau ikut suami brg2 buku pink standby dlm kete je. kalau agk2 rasa sakit tu mai kol suami cpt2.. kalau boleh simpnlh no tel jiran2 sekali ye. 😊 emergancy boleh kol

yea sis...dr cuma buat jangkaan jew,bila nk bersalin bila baby nk lahir tue urusan Allah...sy pn msa bersalin ank slung overdue,jangka 5/7 skli kuar 7/7...skrg tgah hamil ank kedua,28w...semoga Allah permudahkan urusan ibu2 hamil semua..amin2..

sy dua2 org anak bersalin awal...yg sulung air ketuban tnggal sikit..so doc masukkan ubat n brsalin awal 2mnggu..yg number dua awal 8hri sakit dri MLM sy than esok prgi hspital dah buka 7cm trus branak

saya bersalin anak 1st dulu 37 weeks.. yg second ni x tahu lagi.. baru 22weeks.. better sis prepare brg2 siap2 & standby no fon emergency hosptal siap2.. ckp kat husband selalu alert dgn fon

Wsalam, xboleh nk kata la sis. Kena alert dgn keadaan/perubahan pd diri. Klu ada tanda obvious, cpt2 pegi LR. Brg2 hsptl siap kan & letak dkt tmpt yg sng capai.

kalau tempat kerja suami jauh, simpan siap2 no hospital berdekatan. apa2 boleh terus call panggil ambulan dan ambik no fon org terdekat yg boleh bantu waktu kecemasan.

jauh ke tmpt keje suami dgn rmh tu.. agk2 boleh stanby brg2 dulu bila dh dekat2 due.. boleh minta tolong family terdekat juga. ☺️