Perut kembung

Salam mommies. Nak Tanya pendapat. Anak sy baru 3 minggu lahir. Sy mmg campur breastfeed dgn formula sbb xcukup susu lagi.. Anak sy skrg tgh perut kembung xtau kenapa. Itu buat anak sy xberak. Nmpak sgt dia xselesa, asyik teran2 je. Perut dia keras sgt.. Xtau kembung sbb susu formula ke apa. Dua Hari Lepas pegi clinic Dr bg ubat cucuk dlm buntut. Lepas Tu dia berak okay, xde tahi keras ke apa. Perut pun jd lembut.. Tp skrg kembung balik. Sy Rasa nak tukar susu.. skrg pakai NAN PRO. nak try tukar tp sgt keliru nak tukar yg mana. Mommies please tlg suggest 🥲 #pleasehelp #FTM #advicepls #firstbaby #bantusharing #respect_post #baby #firstmom #firsttimemom #ingintahu

3 Balas

haritu sy check bby sebulan di hosp, doc kata memang meneran2 tu normal. tp sy tak sure la anak awak mcm mana sebab anak sy pun selalu meneran. tp taik okay je tak keras. hari2 berak kencing. mungkin juga sebab susu tak sesuai. boleh cuba susu lain ada byk pilihan. anak sy skrg dutchbaby. lactogen pernah juga sebelum nie tp taik bby jd melekat2 sebab tu tukar 😅

satu lagi sis boleh urut2 bayi. boleh tengok video urut bayi kembung. urut depan dan belakang badan bayi

Masa pergi klinik tu ada minta advice doktor tak sis?