Tali pusat

Salam mommies. Nak tanya, kenapa tali pusat baby tak tanggal lg ye? Harini baby dah genap 3 minggu 😣 risau apa saya perlu buat

8 Balas

Saya pun anak dah masuk 3 minggu tali pusat belum tanggal. Dah kerap bersihkan dgn ubat hospital bagi. Tp dah refer doktor katanya normal selagi tkde bau/ nanah atau jangkitan. Harapnya tanggal lah dlm masa terdekat sbb kita risau 🥲

kerap bersihkan pakai ubat hsptl bg tu..jgn pakaikn barut ke ap dlu..mcm sy bg ank pakai Pampers Aje pahtu bedung hari ke 5 tali pusat dh tercabut dh..tiap kali tukar Pampers bersihkan tali pusat tu n bg kne angin kjp biar dy kering

sya dngr klau 3 mnggu x tnggal lgi normal.. lpas 3 mnggu x tnggal sis refer ke doctor.. sis ada kerap kringkn bhgian pusat and sapu ubat kuning? sya spu je ubat kuning..hari ke 10..tali pusat ank sya dh tggal

3w ago

Boleh saya tau sapu ubat kuning tu waktu bila sis?

awak kerap bersihkan tak dgn ubat yg hospital bagi ? klau kerap kejap je cabut sbb dia jadi kering klau xbuat mmg lama nk tanggal . Jgn pakai barut selagi tali pusat tu xtercabut pampers jgn ketat2

kerap bersihkan..Klau sy sy x pakaikn ank baju bg Pampers je n bedung n pastikn pusat tu btl2 kering..ank sy 5 hari tanggal dh

kerap bersihkan saja sis. Guna pencuci dr hospital bagi. bersihkan pada sekeliling yg melekat dgn pusat tu.

Anak saya seminggu dah cabut. Kena bersihkan & takperlu pakaikan barut. Sbb barut tu yg buat dia lembab