Ukur lilit perut baby kecik

Salam mommies , nak tanya Kalau ulur lilit perut baby kurang 2 minggu dari tarikh asal bahaya ke atau siapa pernah jadi macam saya , apa conclusion dia yer .. sebab dr suruh refer pakar .. date jumpa pakar lama lagi .. sekarang saya 34 week Tapi lilit perut baby baru 32 week

1 Balas

Mcm sy ukur lilit kepala kecik 2 minggu.. Sebelum jumpa pakar sy mkn banyak makn manis2 supaya baby cepat membesar.. Alhamdulillah itu hari jumpa pakar, pakar ckp dah nmpak normal.. And kene jumpa pakar balik lepas sebulan.. Kalau tumbesaran baby terbantut.. maksudnya besa and berat baby sama je setiap kali chekup kemungkinan kene besalin awal 37w.. Tapi sy xde risau sangat sbb tumbesaran baby hanya beza seminggu saja.. Dr ckp itu normal..