Pedih ulu hati

Salam mommies ! Nak tanya ada tak yg pernah kena pedih ulu hati masa pregnant ? Hari tu ada baca kata nya dah nak dekat masuk trimester 3 ni normal . Ada tak tips nak hilang kan ? Gaviscon tu boleh makan ke tak eh ?

5 Balas

Saya sabtu lepas, sakit kepala sngat, pedih ulu hati sikit2 yang tak tahan tu, angin naik ke tekak dah, rasa tak selesa kat tekak sama, trus ke emrgncy, rupanya darah naik, kena relex dlu, repeat BP smpai normal😭, nasib tak kna warded ka ap, lps tu doc ada bagi paractamol, dgn ubat angin air tu, makan okey je. Alahamdullilah. Kalau sis tak tahan boleh je prgi klinik ke hspital, tapi nurse ada ckp boleh makan gaviscon tuu.

boleh makan gaviscon, macam sy semalam kena gastrik..doktor bg ubat T-MMT tapi dia lagi syorkan makan gaviscon..tapi sis baik rujuk doktor dulu sebelum amik apa² ubat serta cek kandungan

Saya nak masuk trimester ke 3 memang pedih ulu hati nak tidur pun susah . Asyik sedawa je manjang 😅

boleh makan gaviscon. doctor kata boleh

mkn gaviscon