Baby tak tidur lena

Salam mommies, mohon share apa patut saya buat ya. Baby saya baru sebulan lebih, sy prasan 2 minggu ni dia jadi susah nak lena. Bila dah lena 10 min je dah sedar semula. Baby obviously ngantuk sgt2 tapi dia macam mudah tersedar n payah sgt nak lena semula. Saya buat cuddle cure mcm page baby language ajar pon macam tu juga..dah tido pastu sedar balik. Kadang penat sangat hayun dia saya duduk atas katil sambil buat shhh n henjut sampai dia lena. Kalau tak buat camtu dia nangis kuat2. Patut ke bagi buai kampung wpn kalau boleh tak nak sangat2. Nanti baby 3 bulan saya nk masuk kerja dah. Mama n papa nya dah buntu sangat2. Saya terasa sangat sebab nampak macam family pandang baby lain macam 🥺 #firstMomandDad

6 Balas

Bagi buaian..kalau malam menyusu mengiring dan bg dia tdo mengiring..tp sis kena hati2 la takut terhimpit baby..