Gerakan bayi@baby kick

Salam mommies. Keliru dh dgn baby kick skarang ni. Sape ada pengalaman pattern baby gerak jd berubah bila beralih mggu@bulan ? Baru masuk 28w tp perasan baby makin kurang bergerak pdhal sehari sblmnya aktif je gerak. Risau jgk ni 😟 Cntoh dlm ms sejam blh gerak smpai 7-8 kali. Skarang..jd 1-3x ..atau pun sejam skali. Ape patot sy buat ? pegi check dgn doc asap ke ? #babyfirst

2 Balas

masa sy p kk minggu lps doc ckpbaby kena gerak klu rasa mcm dia kurang aktif cuba tepuk2 ckp ngn dia kdg dia tido , klu rasa mcm xsdap hati rasa dia kurang aktif nurse. ckp boleh p hospital terus , sy kan kna start tick kira tendang baby sy xbrapa paham nurse explain pstu sy risau baby kurang tendang ka apa terus g klinik swsta scan sbb depa ckp tkut baby terbelit tali pusat ka apa kaa sy p terus laah scan sng 😅

Mungkin awak tak perasan kalau tgk bekerja . Saya dulu , dlm sejam saya tick . Janji dlm satu jam baby ada gerak .