Puasa Ganti Semasa Hamil.

Salam Mommies. Boleh ke saya berpuasa ganti ketika usia kandungan 6 minggu? Mohon pandangan semua. #pleasehelp #firstmom #bantusharing

3 Balas

Misi saya dulu advice untuk tunggu bila masuk second trimester, dia tak bagi puasa on first trimester sebab masih awal baby perlukan nutrien yang banyak untuk berkembang. Tak termasuk lagi keadaan if ada alahan teruk. Apaapa pun better minta advice klinik/ dr.

2y ago

Okay baik sis.

Kalau sy trimester 1 ni penting sbb perkembangan janin sgt byk masani janin perluka nutrients yg secukupnya drpd ibu. Sis boleh tangguh kut ganti ke trimester kedua nnt

2y ago

Okay baik sis 😍

boleh kalau x memudaratkan. kalau masa puasa awak rasa lapar, x larat, mengigil nak pitam. terus buka, jgn paksa diri.

2y ago

Okay baik 😍