Masalah menyusu

salam mommies. baru hari ke4 pantang. walaupun dah anak 2 saya tetap ada masalah untuk menyusukan bayi. ada tak tips macammana nak ngelak luka pada puting? anak kena kuning jadi kena kerap bagi susu tp bila luka sakit ngilu pula nak bagi anak hmmm

2 Balas

cara anak melekap betul x? anak deep latching ke hisap puting je? caranya angkat nipple/breast antara atas bibir dan hidung,tunggu anak nganga mulut besar,baru masukkan nipple(aerola pun masuk sekali)..kalau still luka/penyusuan tu sakit jumpa doc/kaunselor menyusu kot2 baby ade tongue/lip tie ke..wallahualam..

guna nipple cream.