Macam Mana Nak Kencing After Deliver

Salam mommies, alhamdulillah sy dah selamat bersalin pd 5/7 secara normal, tp skrg sy ada masalah nak kencing. Ada tips tak cara nk mudah kencing? #1stborn

2 Balas

Kencing x lawas ke x boleh kluar kencing terus? Kena pegi check nearest clinic sbb ada kes urinary retention lepas bersalin sbb otot2 n saluran tmpt kencing tu stretch time delivery so kena pakai wayar kencing utk bbrp ketika smpai boleh kencing normal

5y ago

Tulah kan bengkak.

Sy suggest sis kencing berdiri. bunyi mcm pelik kan? Tapi ini lah realiti. Sakit bila kencing duduk n bila basuh sbb terkena tempat jahitan. Berdiri ok lagi. Basuh pun nak specific sangat pun x sanggup sebab perit. Siram2 harap2 bersih sudah. Huhu

5y ago

Alhamdulillah. Jgn takut2 ye. Nak membuang had besar pun kena juga. Jgn duk simpan. Nti payah nti 😅😅