Keguguran pada 11 weeks pregnant

Salam, mommies. Ada x y ada pengalaman keguguran dan doc bg tempoh 2 minggu sblm dnc. Saya dah merasa sakitnya contraction/rengat dan keluar darah berketul² tp janin masih belum turun. Memang lama ke baru janin keluar? Ada y saya baca kantung keluar sekali masa darah turun banyak tu. Tp saya yakin x keluar lg sbb perut masih ada rasa ketul dan x lembut lagi. Huhu... Sedih dan risau bila janin x bernyawa lama² dalam rahim.

2 Balas

Boleh pergi klinik/hospital untuk check rahim kita masih ada baby ke ataupun dah kosong. Kalau dah kosong, tak perlu dnc pun.

byk ke drh keluar? kalau byk dlm 1pad. better g hospital terus. risiko tumpah drh yg byk. smga d permudahln urusan sis.