Fungsi hati ALT baby tinggi

Salam mommies. Ada x bacaan LFT (liver function test) baby tinggi. Skrg ni ALT baby makin naik. Baby bkn prolog jaundies. Baby pun dh 8bln. Boleh share x petua nk.turunkan fungsi hati baby sy..😩

4 Balas

Home remedies: Baby kena makan buah-buahan (fiber food) so baby selalu membuang and x de sembelit, then minum air and banyak menyusukan baby juga baru bilirubin akan keluar melalui najis and kencing baby. Ibu kena make sure baby aktif and bermain-main, active in crawling semua. Besides all these, ibu kena ikut nasihat doctor juga and jgn missed appointments utk rawatan anak, and I am pretty sure anak you akan sihat cepat🙏🏻🤲🏻

2y ago

tq..but dia bkn jaundies..1yrs dh..still alt liver tinggi..

Bayi sy pun sama.. Tp bayi sy prolong juandis.. Bacaan alt makin meningkat.. Bacaan alp pulak masih tinggi tapi sedang menurun.. Baby da nak masuk 4 bulan da.. Next month appointment utk repeat ambik sample lft..

5mo ago

bg ape kt baby turunkn bacaan tu?. bpe bulan ye nk turun ke norml?

saya alami sama..anak sy dah bebas jaundis lepas 2minggu dia lahir tapi bacaan fungsi hati tak cantik katanya..sy agak risau

1y ago

Hi.. Bacaan fungsi hati bayi da ok ke? Baby sy pun sama 🥺

hi sis mcm mana anak skrg ya? anak sy pun tgh alami benda sama