Probiotics drop

Salam mommies. Ada ke yg bagi probiotic drops/ vitamin d3 utk anak newborn? Berkenaan kembung/colic? Adakah terbukti bayi okay selepas itu? Anak saya 2 bulan 8 hari #bantujawab #firstmom

4 Balas

Anak saya ada masalah kembung teruk even hari2 dah buat mcm2 urutan & sapu 5 cream berbeza. Anak plak jenis berak 2 3 hari sekali & kentut pun kurang. Every time jumpa paed mesti tak pass bila check kembung even paed & LC dah check latching (monthly check up swasta) so paed suruh beli probiotic gaia tp dia dah disclaimer siap2 bukan 100% akan baik, successful rate dlm 90% je then if succeed tak boleh terus depends on it which kena teruskan urut baby. Tp Alhamdulillah try 1x anak saya terus poo after 2 hari tak poo & banyak kentut. Saya hanya akan guna if needed only bukan setiap hari, which kalau tgk anak mula meragam & meneran2 baru titikkan. Boleh dikatakan 2 3 bulan sekali je. Turn out saya dah tau kembung anak saya berpunca dari bottle anti colic avent yg saya silap pasang teat dia 😂 So skrg anak dah 8m dah takda kembung2 & saya tak guna lagi dah probiotic tu. Tp anak saya still poo tak setiap hari cuma part ni saya ikhtiar bagi buah tinggi serat

sye x penah bg.. cara sye urut perut baby dgn urutan i luv u, cycling, letak mnyak telon kt kaki & perut baby.. tiap kali mnyusu, wajib sendawakn..

any supplement please consult with ur doctor dlu. nak2 lgi baby masih newborn. bukan sembarangan ubat boleh bagi 😭.

pls consult dgn dktr dulu. sbb ni kategori supplement.