35weeks 2days

Salam momies.. Nk tnya, wajib kh bakal ibu minum air gula? Sy dh 35 weeks selalu dtg checkup, doc xda pla suruh minum air gula dri start pregnant smpi skg.. Nurse pn sllu cek urine shja😭Mcm mna ya?#ingintahu #pleasehelp #firstbaby

2 Balas

Kalau awak umur kurang 25 tahun, takde keluarga (mak atau ayah) yg berpenyakit Kencing Manis, bmi wktu buat buku kurang 27, berat tak naik mendadak waktu pregnant..doc takkan suruh minum air gula sbb takde risiko kencing manis masa hamil

3y ago

ouh mcm tu.. baru fhm, tq bagitahu

air gula diberi kpd wanita hamil yg berumur 25 ke ats . ada yg kurg dr 25 jika dlm keluarga ada yg menghidap kencing manis / diabetis.