20week+ pregnancy

Salam momies, ade yg sama week ngan sy tak? Normal tak mnggu 20+ jln kejap kat mall dah sakit pinggul kat blkang? 🥲 Rsa cm tak larat nak jlan klu sakit tu dtg.. first mom..

9 Balas

normal. kalau rasa letih, stop kejap jalan dan berehat. malam sebelum tido boleh minta husband urut2 kaki skit biar lega. sy dulu 1st pregnancy takde sakit2, perut pun start nmpk masa 8 bulan. ni 2nd pregnancy 5 bulan perut dh besar, sakit pinggang selalu. nk baring je rasa, setiap pregnancy lain2.

Samaaa, saya harini 21weeks. Lately kalau jalan mall tawaf sikit je da penat. Rasa nak baring je lepastu nak sambung jalan balik haha. Balik je minta husband urut kaki lpstu tido. Esok bangun da sihat da 🤭

Normal rasanya sis. Saya baru nak masuk 20w, tapi doc dan kenalan sekeliling kata sbb saya badan kecik. Mmg possibility rasa sakit tu start ada dah, baby mula membesar.. First mom juga

4w ago

Yeke sis, so normal je la kn.. sy pon kecik jugk 46kg.. pinggul mcm nk patah klau lma bjlan.

Saya baru masuk 19 week pastu jalan dah macam penguin hahaha. Bestnya kalau jalan orang yang tolak ke atau angkat. Sebab sekarang dah start tak larat nak berjalan lama

Tadi checkup nurse tanya ada sakit apa apa? Sy cakap sakit belakang pinggul. Nurse bgtahu mungkin kurang calsium, dia suruh banyakkan minum susu.

for me , if many walk okey je tp kalau dh penat sngt memang skit la . haha . 21week

samaaaaa. saya pun sakit betul pinggul. nak bangun katil pun tegang je perut . huhuhuhu

4w ago

haah laa.. sy kat blkang pnggang tu sakit

normal je sis , sy dah 20weeks perut rsa mgeras ja

4w ago

ade tanya doc tak, sbb apa ye rsa mngeras tu.. sometimes sy pn rsa jgk ..

normal je..