sakit pinggul and perut

Ada tak yg mcm sy preg 20-21w tapi perut sentiasa rasa tak sedap, kdang sakit² . Lpas tu sakit pinggul. Mmg pregnant rasa macam ni ke? Sorry sy first time mom.

8 Balas

samaa saya sis ada rasa ngilu ngilu dekat bahagian perut + dekat bahagian bawah , tapi normal je sebab baby membesar , saya tiap tiap malam sapu balm tasneem yg calm balm tu dekat belakang pinggang rasa selesa sikit bila nak tido

sama lah..saya nak tidur saya sapu minyak mistika je dkt kaki... tapak kaki. .passtu nk tidur malam sy pakai stokin..... kalau x sapu minyak mesti xleh tidur..

sy pun sama sis. kalau malam nak tdo kena sapu minyak baru boleh lena tidur. sakit pinggul tu kurang sikit lagi buat senaman kegel tu. boleh cuba.

3w ago

sapu minyak dekat tapak kaki ngan pinggang sis. bukan perut 😅

Ya. Kandungan membesar himpit otot berhampiran. Jika melarat jumpa doktor. Senam kegel. Jaga postur dan senam sesuai kehamilan

3w ago

rasa sakit ni sampai beranak ke sis?

normal je awk … tapi kalau saya biasa skit pinggul.. masa nk tidur lagi tak selesa😅 pusing kanan kiri..

yer Sama..standard Tu..perut da membesar..lagi2 NK masuk 3rd trimester..

kandungan makin besar mmg cmtu

sme sis