Cooler Bag Dan Freezer

Salam. Masih confused ttg ebm. Kalau kita perah, then letak kat cooler bag, balik rumah kena bg terus baby or boleh letak kat freezer terus?

1 Balas

Boleh letak kat freezer . Tahan 3 bulan kot . Lepas dah defroze tahan 24 jam dan tak boleh disimpan balik . Lepas dah panaskan , tahan sampai 4 jam tapi kalau dah kena mulut baby tahan satu jam sahaja sebab berkemungkinan air liur yang ada kuman dah termasuk dalam susu

5y ago

Maksudnya, takde masalah kan, lepas pam letak kat cooler bag, then transfer dlm freezer?