Pisang boleh buat jadi sembelit tak?

Salam, maaf sy tiada pengalaman lagi sebelum ni , 1st pregnancy.. sebelum ni sy ok je xada masalah sembelit, masuk 2nd trimester sy start sembelit, sy mmg byk mnum air msk sayur n buah2, tp satu pertnyaan, bila sy mkn pisang je sy jd sembelit. Adakah pisang blh sbbkn sembelit? #bantusharing #1stimemom #mommybuntu

2 Balas

Jgn mkn pisang so nie nk norml blik kna mkn betik je nti dye akn lawas kn blik okey✌🏻

Ye. Pisang boleh menyebabkan sembelit

4y ago

Oh ptut pn.. rse sb pisang dh kot.. sy mkn buah lain xde sembelit mcm ni