Normal ke UPT pudar?

Salam, last week saya dah scan confirm pregnancy 4 weeks…doktor kata confirm pregnant. Tapi saya still buat pregnancy test lagi just in case. Kenapa dia macam makin pudar macam tu, normal ke? Saya takde bleeding… Saya perlu risau atau tidak?#pleasehelp #ingintahu #bantusharing

Normal ke UPT pudar?
20 Balas

da positive, line naik terg, x perlu repeat lg sis.. tggu je ble da 6-8weeks trus peg scan.. slagi xde bleeding insyaaAllah ok.. jgn srabutkn kepala pkir mcm2..

saya pun sama masa awal2 dlat tahu pregnant risau manjang sbb awal2 tak rasa gerak lagi , jadi kita taktahu dia okey ke tak , jangan risau sangat nnti awk stress

8mo ago

Terima kasih awak share experience…

Cek cukup sekali lepas dah confirm takpayah cek2 lagi dah bg mengelakkan perasaan was2 dan risau.. tmbh stress nt jadinya..

Tak perlu buat banyak kali once dah pregnant. Nanti awak stress. Stress boleh affect janin

Siapa suruh buat upt banyak kali. Kan dah keliru. 😁 Apapun take a good care ya!

8mo ago

Dh doc dh check..nk pertikaikan upt test npe lg sis..apa2 g klinik la sis

8mo ago

Yg penting pantau keadaan sis..apa2 cpt2 g hospital/klinik..upt xde apa pon..sy dh check klinik xcheck dh upt..

Boleh jadi dye stealer. Sis bole try google dye stealer tu apa.

try cek pg2 lepas subuh...insyaallah tu result paling tepat...

Rsa nya sbb upt tu kot akak cba upt lain lg ya.

Selagi tak ada bleeding tak ada masalah sis