Heartbeat tak dgr lagi

Salam. Kandungan saya nak masuk 10w tapi check dkt klinik, kantung ada isi pun ada cuma takde dengar heartbeat lagi. Saya risau 😭#firstbaby

2 Balas

Kalau area saya (Kepala Batas, Penang) RM60/per scan. Saya pon masa scan utk pengesahan kehamilan kali ke-2, buat melalui vagina. Scan dkt perut tak nampak. Masa 1st time pegi scan just nampak kantung ja. Alhamdulillah... Bila scan melalui vagina, dah nampak jelas janin & dengar hearbeat. Awak jgn stress2 k. Kalau doktor ada bekalkan supplement, makan ikut saranan doktor.

Setiap dari kita mesti ada perasaan yg sama terutamanya sekali as a first mom 🙂 Saya pon sama mcm awak. TAPI setiap dari kita semua berbeza badan / hormon / darah. In Sha Allah, semoga Allah pelihara malaikat kecil dalam kandungan awak. Elakkan stress. Apa komen / pandangan doktor masa awak buat scan tu?

3y ago

Terima kasih atas doa awak :) doktor cakap kalau nak pasti heartbeat dgr ke tak, kena buat viganal scan kt hospital swasta utk lebih tepat lagi . Kalau guna tu boleh nampak jelas semua cuma mahal sikit lah doktor tu kata.