muntah sampai menggigil ?

Salam, iiya nak share ni. Pregnant kali ni rse lain skit , biasa org lain morning sickness pagi je tp yg sy prggy kali ni bila time pagi elok je, slumber mcm tkde ape ah. Lps tu bila start petang je dah loya dah pening dan jadi routin pulak bila sblm tido kene muntah dulu. ? alhamdulillah. Lps tu dah brp kali teringin makan malam something yg sedap* kt kedai. Hari tu mngidam makan sup kaki ayam, pi lah kedai. Dah makan sedap* smpai rumah muntah kan balik huhuu. Lps tu baru je makan chicken chop sedap muntah balik. Tp yg baru je ni teruk sgt muntah sampai menggigil sbb rase tknak brhenti muntah. Smpai tekak pun sakit wajah pun dah merah mata dah mnangis berair. Yaallah teruknya. Alhamdulillah. ? mana malam ni tido sorang sbb suami ada keje mlm ni. So sorang* kt rumah . skrg tgh tulis cter ni smbil menggigil ?. Sy sorang je ke muntah smpai menggigil? Ke ade mom's lain pernah rase sm ? Ade some tips tak untuk kurangkan muntah yg teruk ni. ?

2 Balas

sy tk kira waktu..pagi ada ptg ada mlm pn ada. pernah jgk muntah sampai nangis. muntah sampai terangkat kaki pn ada 😅 satu je cara sy..bila rasa loya sy elakkn mkn dn minum trlalu bnyk. sbb end up sy akan muntah blk semua yg sy telan tu. igtkn morning sickness ni muntah kosong je..rupanya hbs keluar semua yg dlm perut.

4y ago

Huhu betul*. Thankyou dah bagi tips ,😊

Waktu pagi mabok sikit.. Bila ptg sy mula mabok bertambah teruk selepas magrib terus mkn sup2 mcm bhun sup x pedas.. Sampai rmh loya sy mkn mangga asam boi sikit.. Lepas tu minum air mineral dan susu panas suam dan bawa tido..

4y ago

Kene makan sup* lah ni.. Huhu suddenly teringin sup kaki ayam 😂