makan me segera

salam,hi ibu2 smua..nak tnya..ibu2 ada tak yg makan megi time preggy?😂takda masalah ke ya kalau mkn?

14 Balas

saya dulu anak first suka mkn megi, tp bukan megi kari tp megi Ramen... mmg kerap.. sebab tu je boleh telan.. bile anak da keluar, start umo 2thun dia suka mkn pedas. now anak da 5tahun, masih suka mkn pedas 🤣🤣 org dok pelik, kecik2 suka mkn pedas. mna taknya. time ngadungkan dia suka mkn pedas. so far masa ngadung kan dia Alhamdulillah ok xde effect ape2... skrg ngadung no 3 suka mkn pedas tp bab mkn megi ni kurang sikit laaa.. kalau rasa nk mkn tu sy mkn je hehehhe

2y ago

huhuhu. kerabu megi Thai anak pun mkn. Ramen original pun anak mkn 😅 gulai lemak rebung pun anak mkn ..

hi sis, saya dah masuk 2nd tri. baru dapat rasa makan maggie sebab teringin sangat & tiba2 tiap hari pulak makan😅 tapi saya masak maggie tu kan saya bagi dua 1 bungkus kecil tu & perencah pun saya bagi 2. saya masak tak pedas sbb kita kan pregnant tak boleh makan pedas sgt. sis cuba macam cara saya kalau teringin 🤭

2y ago

tula sy trigin plk tgok org mkn..nk mkn takot

sy makan jugak Maggie tapi xselalu. masak tu kena betul. make sure rebus Maggie tu dlu utk buang wax dkt Maggie tu. then cuci Maggie tu bwh air sejuk then baru rebus rencah Maggie tu guna air baru. lastly ltk Maggie tu. done. yg penting jgn kerap makan tau.

Huhu.. Sy klau dh lapar sgt teringin pulak benda yg masam².. Kkdg mkn jgk maggie tomyam ke.. Tp xbleh slalu la sbb xelok sebenarnya utk kandungan sbb ajinomoto dgn garam ia tinggi kan.. Klau takat smmgu skali ke lepas teringin tu ok la..

Saya makan jugak maggie tapi bilas 2x mee nya tu… Sebab ada terbaca yg air rebusan maggie yg pertama tu tak elok… Tapi saya makan sebulan sekali je… Kuah pun husband tak bagi makan banyak… Cukup sekadar rasa2 je… 😅

Elakkan awl2 trimester ni. Banyak perasa tambahan & mmg tak bagus pun. Sy pun 3rd trimester baru berani ambil, tu pun cuit dari husband sikit. Unless awk goreng sendiri pkai ingredient dari dapur. Bukan pkai serbuk tu.

2y ago

Sama2 ☺️

saya hari2pun makan megi , sebab megi shja boleh masuk dekak tekak , kena 1hr sekali makan 1megi hahaa , dulupun anak pertama and keduapun sama hantunya megi , tapi alhamdulillah semua anak2 membesar dengan sihat

2y ago

sama la saya.. almost everyday makan megi sup2 tak brpa pedas je yg boleh masuk.. nasib husband pun tk mrh.. sbb mknn yg lain i cannot T.T haha

Saya dulu……mkn maggie hari2….sebab tu je yg mimpu….alhamdulillah baby ok je..Lahir elok je….Sihat & bijak….aktif sukan & slalu dpt No.1 & 2…dlm kelas..😂🤲🏻

2y ago

hehe..alhamdulillah kn sis...

makan je sis, sy pon tak boleh telan apa masa alahan smpai suami ckp klau maggi je mampu telan makan je lah..apa lagi kan, mmang makan je lah cuma sulamkan dgan buah ke atau sayur ke telur sebijik, licin

Saya makan juga megi. Kdg sampai 2 bungkus. Pastu nanti cover lh makan buah bebanyak tambah nutrient hahah Alhamdulillah masa check up takda masalah pape. Baby pun okay jee