prolong jaundice

salam ibu² semua, sy ni first mom, nak tnya lah, ada tak ibu² yg anak² dia dmm kuning terlalu lama tetapi bacaan tak terlalu tinggi, cuma bacaan tu tutun naik turun naik je..sy dh mcm² cuba dh ni..

1 Balas

Saya🙋🏻‍♀️Prolonged jaundice 2 bulan. Doktor discharge jaundice anak masa usia 7 hari. Umur sebulan ambil sample darah dan air kencing sebab kulit dan mata masih nampak kuning. Alhamdulillah result semua normal. Genap anak masuk 2 bulan, warna kulit dan mata dah tak kuning. Sepanjang anak saya 2 bulan prolonged jaundice, saya takde buat apa2 tips atau petua. Saya fokus pada jadual penyusuan. Itu sahaja.

3w ago

ank sy dh 2 buln 17 hri kuning still ad last scan hempedu dgn hati, alhamdulillah xad ap², now doc ckp ad virus yg mnyebbkn bacaan kuning ank turun naik.. hri tu cek mata risau ad jngkitn virus, tpi alhmdulillh ok, sy bg susu jugk tapi susu fm sbb susu bdn dh drop giler..