bayi jaundice

hai semua nkt tanya , baby sy hrini dah 23 hari dan masih kuning , last bacaan kelmarin 7.0 dan dah kena amik darah serta urine smua , boleh sy tau bacaan paling normal dan rendah utk jaundice ni? kne bacaan 0 ke mcm mna , sy first mom jdi keliru sbb msa buat checkup dkat selangor guna bacaan ratus ratus tu , balik perak smbg checkup guna bacaan point pula . huhu

5 Balas

tempat saya bawah 100 bru boleh discharge. anak saya hari tu pun prolonged jaudice. 3kali cek fungsi hati ambil urine semua tp kuning ttp tak turun. lepas tu ada org bg petua suruh mandi kan dgn air teh, alhamdulillah lepas 2minggu amalkan dari bacaan 179 turun ke 57 dan akhirnya discharge.

bacaan 5.5 dan kebawah misi akn stop check. bby sy last check 5.8, tp dktr bg greenlight utk stop check. sbb tiap2 hari bacaan turun mendadak. 4 hari sahaja jaundice nya.

kalau sis nk kira sendiri pon bole .. bahagi dgn 17 .. conth 145 bahagi 17 = 8.5 .. biasa kuning akn discharge bila bawah 6 klau kt kk tempat sya

bacaan normal utk jaundis 5 kbwh.. bby sy xsmpai smnggu je jaundis dh hilang... ade jaundis sbb mma bpa dia berdarah o

ank sy 1st check up kuning 5.0 pastu misi ckp nk bwh 3.0 bru ok.. lain tmpt lain bacaan yg normal kot..