epidural

Salam ibu2 semua. Saya nak tanya pengalaman ibu2 yg ambil epidural. Betol ke kalau ambil epidural dpt kurangkan rasa sakit waktu bersalin? Doct suggest untk saya ambik epidural sbb ada masalah nadi laju & mudah penat. Anak first dulu dah czer sbb baby dah lemas dlm perut. Yg kedua ni cuba untuk bersalin normal & doct suggest ambik epidural tu untk elakkan penat teran baby & elak baby drp mudah lemas. #37weeks #countingdays

1 Balas

Amik je sis.saya anak 1st czer jugak.anak kdua normal tapi induce drip.dok n nurse suggest epidural tapi saya xnak.ingatkan induce drip xsakit,Rupa nya sakit yg AMT sampai rsa nk ptus nyawa.mwnyesal x amik.lepas nih memang nak amik je epidural kalau hamil lagi🤣

4y ago

induce sakit