Supplement Tambahan

Salam ibu2 semua. Saya nak tanya, ada tak apa2 tips untuk hilangkan lesu, penat. Ada tak supplement lain yg selamat utk saya consume. Saya 9 weeks pregnant. Setakat ni hanya consume folic asid. Buku pink insyaaAllah week 11 baru buka.

5 Balas

Rasa penat tu normal sis. Mmg kena byk berehat, sy pun sama masa 9 minggu tu mmg nak baring je. Tp slowly masuk 2nd trimester ada tenaga sikit. Folic acid pastikan dos yg cukup ye. Kalau nak ambil supplement, boleh try vit B

Boleh try tambah iron. Saya beli dkat farmasi Maltofer. Saya dah consult dgn dr and dr pon okay. Selalu kk akan bagi zincofer tapi sbb saya dah beli sendiri iron di luar. Kk tak bagi pon. Sbb itu pon dah cukup.

1y ago

Boleh kunyah. Sbb mmg untuk kunyah. Dan boleh sbb dia rasa coklat. Hahaha betul betul sedap sbb mcm makan coklat

Folic acid + vitamin C..selebihnya bykkn berehat je. Normal la tu awal preg rs lemau 😁

samala dengan sy.saya asyik muntah sahaja sampai xboleh nak makan.

folic asid pun dah ok