Supplement tambahan

Ada tak sape2 yg pernah consume bnda ni? Sy czer. Ayah sy belikan bnda ni utk luka dalaman katanya. Ibu menyusu boleh ke consume ni? #firstmom

Supplement tambahan
9 Balas

sis kalau boleh elakkan minum segala yg berkaitan dengan gamat. yes, org dulu² memang selalu telan gamat utk cepatkan luka sembuh. tapi zaman now mana yg czer better elakkan sebab takut dalaman terutamanya organ melekat sesama. even doktor dan nurse pun tegaskan jgn consume gamat sbb kalau dalaman organ melekat if next baby sis kena czer lagi proses akan memakan masa lebih. better lebihkan makan buah oren navel/vit c. saya dulu pun telan 2 sudu je lepas tu sorok botol gamat tak telan² dah. tu pun sbb laki paksa

1mo ago

Saya pantang sendiri je di rumah sendiri juga. Kadang-kadang je orang tua tu jenguk..tapi jenguk bukan jenguk nak jaga menantu... sepinggan nasi atau sebakul buah pun dia tak bawa Yang dia bawa? Mulut. Itu tak kena ini tak kena sampai saya stress. Saya tak makan ikan haruan pun tak kena dia kata saya memilih makan. Saya dalam hati masa tu carut carut kenapa orang tua ni tak faham bahasa menantu dia memang tak makan kenapa nak kena paksa? Kalau jadi apa-apa kat luka czer saya tu memang dua-dua saya tak ampunkan. Lantak la dorang hidup dalam dosa Saya kalau boleh nak sembuh dengan baik sebab nak mengandung lagi..

org takut mkn suppliment nnt luka luar nmpk mcm dah baik tp y kt dlm tu xtau camne..nk2 y gamat.so better ambik mcm buah Oren or jambu batu y kandungan vitc y tinggi

1mo ago

Ya.. sy pun takut n risau. Tq ya

Saye 3x dah sis tak pernah minum minuman pati lebih baik makn ikan haruan dan pervanyak makan buah irep Alhamdulillah sampai 3x sesar luka cantik tak melekat..

1mo ago

sis klo mkn ikan haruan fresh xpelah?sis mkn hari2 ke masa pantang czer tue?

Hi awak. Kawan saya dia czer. Dia cakap dia amalkan resv dari shaklee. Lagi cepat sembuh dari makan pati gamat sebab dia sembuhkan luka dalam juga

saya czer anak 1st. saya cuma makan buah oren. next baby ni due insha allah next 2weeks lg, doc check luka czer okkay so try doc suruh normal dulu.

1mo ago

Ok sis. Semoga dipermudahkan urusan bersalin

Research dah bgtau takleh makan gamat or pati ikan haruan for czer moms. Boleh jd dpt side effects yg teruk. Boleh cari posting Dr. Imelda.

1mo ago

saya dah 2x czer mmg buat research huhu. Tp tu lah yg doctor pernah warning saya. Parents saya dulu2 pun belikan tp better avoid la

kalau was2 jgn makan sis..baik consume protein semula jdi dan buah2 tggi vit c..tapi nak jaga hati ayah kan, cakap lah dah makan je..😄

1mo ago

Ayh sy xde tya pun sy mkn x. Tp klu tya, sy jwb mkn jela😁

xpernah mnum . 2x czer masa pantang bnyk makan buah oren je. lbh hbs pantang bru consume jamu tu pun kdg2 je

sy bli yg gel gamat yg utk spu je.mkn xbrni