Tempoh sembelit selepas bersalin

Salam ibu² semua. Saya baru lepas bersalin and now dah hari ke 20 berpantang. Saya nak tanya berapa lama akan hadapi tempoh sembelit selepas bersalin ? Saya sekarang bergantung pada ubat cair najis untuk buang air besar 😣 #firstbaby #pleasehelp

8 Balas

sy pun tengah pantang skrg . genap seminggu baru buang air besar . fuhhh lega. dahlah kita czer 😅 semalam suruh husband beli susu dutch lady yg low fat lepas minum tu terus buang air besar

2y ago

hehe sy bersalin normal tmbh plk berjahit lg seriyau 😅 ritu prtama kali berak slps bersalin mmg sembelit jgk smpai nangis² teresak esak smpai suami tlg teman berak 🤣 dh beli ubat cair najis baru ok ckit tp tula kena mkn ubat cair najis dulu kalau nk berak😄