Tempoh sembelit selepas bersalin

Salam ibu² semua. Saya baru lepas bersalin and now dah hari ke 20 berpantang. Saya nak tanya berapa lama akan hadapi tempoh sembelit selepas bersalin ? Saya sekarang bergantung pada ubat cair najis untuk buang air besar 😣 #firstbaby #pleasehelp

8 Balas

Sy makan phytonatal nona roguy mmg blh menghilangkan sembelit. Lepas bersalin tu sy makan then first time buang air besar lepas bersalin haritu x sembelit dh. Alhamdulillah.

2y ago

sya bli dkt shopee sis