Tempoh sembelit selepas bersalin

Salam ibu² semua. Saya baru lepas bersalin and now dah hari ke 20 berpantang. Saya nak tanya berapa lama akan hadapi tempoh sembelit selepas bersalin ? Saya sekarang bergantung pada ubat cair najis untuk buang air besar 😣 #firstbaby #pleasehelp

8 Balas

For me, lepas sebulan baru okay sikit. Ibu boleh makan anggur hitam (fiber food) and minum air suam panas pagi2 lepas bangun. Kena bersabar ya, don't worry.

2y ago

ouh okey lama lg la ni kiranya nk tunggu normal balik 😣 tq for tips 😊