Pendarahan coklat spotting

Salam ibu2... saya skrg dh masuk 7w6d prgnancy.... previously ada mengalami missed miscarriage pada 8 oktober 2023... Berkenaan dgn kandungan dlu, on 6w ada keluar brown spotting hgga 2weeks setiap hari hggalah keluar darah mcm period dan akhirnya gugur sendiri baby.... Kandungan kini pula sejak 5w ++ ada brown spotting juga, tpi bukan setiap hari selama 6 hari, selang sehari (total 3hri)... dan tiada pendarahn pada 6w... walaubagaimapun, this week, on rabu, kandungan 7w 4d, brown spotting muncul untuk sehari, dan semalam xder, dan hari ini 7w6d ada lagi(setiap pendarahan tu mcm last day period)... adakah kandungan ini akan alami sama mcm kandungan sya sebelum ini ye? Btw buku pink xbuat lagi. Dh bagitahu kak misi klinik desa mengenai kandungan baru ini pda kandungan 6w (juga ada maklum kuar brown spotting pada kandungan 5w) dan dorang suruh dtg next month on 14 or 16 jan mcm tu(akan kall utk confirmkan tarikh) utk buat buku ...#ingintahu

1 Balas

waalaykumussalam. spotting boleh jadi macam2 sebab sis. ada spotting yg disebabkan sesuatu yg bahaya untuk baby, ada yang tak. jadi tak boleh nak kata, sebab setiap orang, setiap pregnancy tu tak sama. apa kata sis cuba ke klinik swasta minta doktor check, kut kalau tahu spotting sebab apa, boleh dapatkan rawatan awal. sementara tu banyakkan bed rest tau sis. jangan lasak2, kalau boleh rehat je. moga Allah jaga 🌹

5mo ago

ameen ameen ya Mujib. doa banyak2, moga selamat semua 🌹💜