Mohon bantuan ibu2

Salam ibu2 saya gugur 6/6 hari tu. Saya buat pragnancy test 13/8 naik double line. Tapi tadi saya scan nak tahu usia kandungan berapa week. Docter check saya tak ngandung. Ada tak ibu2 dekat sini pengalaman macam ni? ##pleasehelp #seriusnanya #ingintahu

Mohon bantuan ibu2
16 Balas

ada cek upt lg? kalau masih positive maknanya pregnant cuma masih awal. saya da setahun xperiod, cek upt positive terang. terus g scan, sama mcm gmbr scan awak ni, doktor kata rahim xtebal, xde tanda2 pregnant. cek upt lg sekali, positive. doktor suruh repeat lg 3minggu. baru nampak bentuk kepala, badan, kaki, tgn dan ada heartbeat. 9w. maknanya masa 1st saya scan tu 6w masih kosong lg.

Saya pon tengah mengalami sekarang 😌 tapi taku berharap .saya gugur 25/7 tapi lepas 2weeks aritu doc suruh check upt kalau negative ok ,kalau positive jumpe doc balik .saya check memang negative .ni dah 3mingg lebih tibe2 upt double line ,tapi memang pudar sangat2 .jadi amik keputusan tunggu lagi 2 weeks check upt balik .kalau pekat ,baru nak g scan .harap ada berita gembira untuk kita .aamiin yra

sy pernah mcm tu.. upt double line siap guna CB lg nk confirmkan lagi , mmng pregnant.. g Hosp doc cek , x pregnant .. mngkin dekat2 waktu period hormon pregnant blh jd positif.. tp klu ada rezeki insyaAllah ada sis.. now selepas sebulan kemudian ditakdirkan Allah sy preggy.. syukur Alhamdulillah dh scan n dh ada HB baby .. Sy doakan sis & TTC yg lain dikurniakan rezeki zuriat jgk 💕 . aminn

biasa 4 ke 6 minggu....so buat mcm ni g cari ubt folic asid untuk perkuatkn....sentiasa relaks dan tenang jng buat kje berat2 bab u dah pernah gugur so ni adalah untuk penjagaan untk keadaan kandungan kembali lekat kekal

mungkin sbb awal lg. cuba tunggu 2,3minggu lagi. sy nampak fetal pole pd minggu ke11. minggu ke 7 turun darah. doc suspect blighted ovum sbb tak nampak.

2y ago

Skrg mcm mana sis? Janin da nmpk ke. Sy pun suspek BO jgk sbb nmpk kantung je. Kena tggu next week utk confirm kan

dah try vaginal scan ? yang tu lagi tepat . cek ikut bawah . saya dulu pun scan perut ta nampak masa 5 minggu . g scan bawah nampak . kecik sgt2 mcm biji bijan tu .

lps gugur penah buat upt x selain 13/8 tu? selalu kes mcm ni, doctor suruh buat beta hcg, and tvs scan. tkut upt tu invalid. and tkut ectopic.

Kalau sy dulu lps kguguran, Dr tk benarkan buat UPT, sebab memang akan masih positif . Sbb hormon tu masih tinggi . Biarkan dulu .

saya pernah macam nie lepas sebulan saya gi scan lagi bru nmpak baby 9weeks mungkin baru lagi

Klau buah Upt naik double line btul lh tu.. Cuba tnggu 2 3minggu lg