Anak Menangis

Salam ibu2.. saya dalam pantang, hari ke 23, anak saya kuat menagis, dia diam waktu menyusu dan tido sahaja.. kalau x tido, menagis saja, saya kesian tengok dia.. tapi saya pun xtau dia nak apa.. check perut ok x kembung, pampers pun selalu tukar kalau penuh.. ibu2 ada x petua2 atau tips macam mana nak handle anak yang menagis nonstop?? Saya dah buntu..

1 Balas

Baby dlm pantang ni mmg banyak ragam skit dia baru nak sesuaikan diri..ada yg nak kita riba je..tapi klu nangis berterusan tu stress jugak maknya..cuba buka yassin atau org ngaji kat sebelah dia.klu akak time ank2 kecike klu diaorg nangis lain mcm merengek je suami akak azankan dlm bilik alhamdulillah ok lah lepas tu.budak2 kecik ni kadang kita tak tahu apa yg tak kena kat dia

4y ago

Tu la, kadang saya rasa tertekan dia nages x berenti. Ade juga cuba dengarkan ayat2 quran..., Tapi sama juga, saya pun xtahu dah... Thanks ya sis..